3 herkullista ja vegaanista reseptiä

Kasvisruuan suosio kasvaa jatkuvasti, mutta silti moni pitää kasviruuan valmistusta työläänä. Sen ei tarvitse olla! Ota arkiruokailussasi kokeiluun 3 herkullista ja vegaanista reseptiä.

Reseptit toimivat myös uudelleen lämmitettynä eli näitä voit tehdä vaikka töihin evääksi. Resepteissä on käytetty paljon kasviksia ja juureksia ja voit halutessa vaihtaa raaka-aineita mieleisiksi, jos jokin niistä ei sovi sinulle. Resepteissä on käytetty useita eri kasviproteiininlähteitä, sillä monipuolisuus on tärkeää erityisesti vegaaniruokavaliossa. Voit lukea lisää vegaaniruokavaliosta tästä.

Kasvissosekeitto (4 annosta)

  • 4 perunaa
  • 1 iso bataatti
  • 5 porkkanaa
  • 2,5 dl tomaattipyrettä
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 dl punaisia linssejä
  • mausteet: suolaa, pippuria, paprikamaustetta, tabascoa , cayennepippuria

Päälle:  

  • 1 pkt härkäpapurouhetta
  • kurpitsansiemeniä

Valmistus: Pese ja pilko paloiksi perunat, porkkanat ja bataatit. Keitä linssien kanssa pehmeiksi. Sekoita kaikki ainekset ja mausteet keskenään sauvasekoittimella. Mikäli et omista sauvasekoitinta, voit keittää juurekset todella pehmeiksi ja soseuttaa ne sähkövatkaimella. Tällöin linssit saattavat kuitenkin jäädä kokonaisiksi eikä massasta tule täysin silkkistä. Myös tehosekoitin toimii soseuttamiseen: varmista kuitenkin käyttöohjeesta, että omasi soveltuu myös lämpöisten ruokien valmistamiseen. Kiehauta keitto vielä liedellä soseuttamisen jälkeen.

Tarjoile keitto paistetun härkiksen ja kurpitsansiementen kera. Härkis toimii keiton lisukkeena raejuuston tavoin.

Tomaattinen tofupasta (2 annosta) 

  • 1 pkt tofua (250 g)
  • 250 g tomaattimurskaa
  • 1 punasipuli
  • kirsikkatomaatteja
  • 3 dl pastaa (voit käyttää tavallista tai esimerkiksi proteiinipitoista linssipastaa)
  • mausteet: suola, sitruunapippuri, cayennepippuri, curry, basilika

Lisäksi: parsakaalia ja tuoresalaattia

Valmistus: Pilko ja paista tofu ja punasipuli öljyssä. Keitä samalla pasta pakkauksen keitto-ohjeen mukaisesti. Lisää tofun sekaan tomaattimurska, pilkotut tomaatit ja mausteet. Kaada valmis kastike pastan sekaan ja sekoita. Voit halutessasi ripotella annoksen päälle tavallista tai vegaanista juustoraastetta.

Tarjoile höyrytetyn parsakaalin ja tuoresalaatin kanssa.

Vinkki: Tofupasta toimii mainosti myös kookoskerman kanssa. Tällöin tomaattimurska korvataan kookoskermalla ja kirsikkatomaattien sijaan sekaan voi laittaa esimerkiksi ananasta tai herkkusieniä.  

Kasvispata uunissa (4 annosta) 

  • 1 pkt kikherneitä
  • 1 pkt kidneypapuja
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 pieni bataatti
  • muutama porkkana
  • 1 prk ananasta
  • 2 pkt tomaattipyrettä
  • mausteet: suola, chili, mustapippuri

Lisäksi: riisiä ja cashew-pähkinöitä

Valmistus: Huuhtele kikherneet ja pavut. Pilko kasvikset pieniksi paloiksi. Lisää kaikki ainekset uunivuokaan. Kaada tomaattipyre ainesten päälle, mausta ja sekoita. Lisää tarvittaessa vuokaan sen verran vettä, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia tai niin kauan, että porkkanat ja bataatit ovat pehmentyneet. Keitä riisi sillä välin kun kasvikset ovat uunissa.

Tarjoile kasvispata riisipedillä. Ripottele päälle vielä muutama cashew-pähkinä.

Toivottavasti sait näistä resepteistä uusia vinkkejä tai inspiraatiota testata kasvisruokaa. Mukavia kokkailuhetkiä!

 

Kiinnostavatko erilaiset reseptit? Kurkkaa seuraavaksi energiaa boostaavat välipalat ja 3 yksinkertaista & terveellistä reseptiä.

Scroll to Top