Hyvinvointi – pysyvä olotila kiitos!

Tekosyitä. Tekosyitä. Tekosyitä.

Niitä ihminen on hyvä keksimään. Ja mitä tulee aloittamiseen, siihen jos johonkin jaksamme kehitellä yhden sun toisenlaista syytä miksi emme aloittaisi säännöllistä liikuntaa, kiinnittäisi parempaa huomiota ruokavalioon, lepäisi riittävästi ja panostaisi muutenkin hyvinvointiimme.

Hyvä fyysinen kunto ja terveys eivät ole sesonkitavaraa, hyvinvointia ei aloiteta uudenvuoden lupauksena tammikuussa ja lopeteta helmikuussa kun alkaa tökkimään. Hyvä fyysinen kunto ja kokonaisvaltainen hyvinvointi pitäisi olla meille jatkuva, koko elämän kestävä prosessi, jossa ei tunneta lopettamista motivaation lopahdettua.

Fyysinen kunto auttaa meitä jaksamaan, kestämään ja olemaan. Samaa tekee oikeaoppinen, monipuolinen ja säännöllinen ravinto, levosta puhumattakaan.

Näin marraskuun kääntyessä pikkuhiljaa joulukiireiden pariin moni miettii \”äh, mä aloitan sitten tammikuussa\” – ja mitä todennäköisemmin näin ajattelevat ihmiset ovat juuri heitä, jotka aloittavat aina ”voimaan hyvin” tammikuussa, vuosi toisensa jälkeen.

Jos olet kyllästynyt tähän kliseiseen aloittamiseen, niin jätä lopettaminen. Ja miksi siirtää hyvinvointia tammikuulle?? Keho tarvitsee yhtä lailla liikuntaa, terveellistä ravintoa ja lepoa marras- ja joulukuussa kuten muinakin kuukausina vuodessa.

 

Muutamia helppoja vinkkejä joulukiireiden keskelle:

 

PRIORISOI, mitä oikeasti tarvitsee tehdä ja mitä ei.

OLE ITSEKÄS, tähän pimeimpään aikaan ei kannata ylisuorittaa vaan ottaa säännöllisesti aikalisä omalle itselle, liikunnan tai muun voimaannuttavan asian parissa.

MUISTA SYÖDÄ, terveellinen ja monipuolinen ravinto auttavat pitämään verensokerin tasapainossa ja ennaltaehkäisevät suuria energiavajeita ja väsymystiloja, jolloin helposti joulusuklaat alkavat houkutella kauppojen hyllyllä liian usein.

ARMOLLISUUS, nimenomaan omaa itseä kohtaan. Hyvinvointi on muutakin kuin salilla ja lenkillä ravaamista. Hyvinvointi on kaiken kaikkiaan sitä että elämässä vallitsee mahdollisimman hyvä tasapaino oman itsensä ja ulkomaailman kanssa, niin henkisesti kuin fyysisestikin.

 

Minimoi siis joulustressi, äläkä sorru lehtien jokavuotisiin otsikoihin samoista vanhoista, jo niin nähdyistä ja koetuista ”jouluksi kuntoon” ja ”uusi elämä alkaa tammikuussa” neuvoista, vaan voi hyvin tänä kiireisimpänäkin vuodenaikana ja tee siitä pysyvä olotila. Jokaisena vuoden päivänä.

 

-Heidi-

Scroll to Top