Resepti: Appelsiiniletut

Olisiko tänään lettupäivä? Mausta perinteiset letut ripauksella raikasta appelsiinia ja saat ihanat appelsiiniletut!

Reseptistä tulee pannun koosta riippuen 4-6 keskikokoista lettua.

OHJE

  • 1 kananmuna
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 luomuappelsiini
  • 1 dl kivennäisvettä
  • nokare voita
  • 0,5 dl vispikermaa

Riko kananmunan rakenne ja lisää maito. Vatkaa voimakkaasti ja lisää jauhot siivilän läpi vähitellen joukkoon. Lisää vaniljasokeri ja ripaus suolaa. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta taikinaan puolikkaan appelsiinin kuori. Anna taikinan levätä noin puoli tuntia.

Sekoita ennen paistamista taikinaan kivennäisvesi. Kuumenna pannu ja lisää nokare voita. Kaada taikinaa ohuelti pannulle ja paista letut rapeiksi.

Vatkaa vispikerma lähes valmiiksi. Raasta joukkoon appelsiinin toisen puolikkaan kuori ja viimeistele vispaamalla kuohkeaksi. Nauti letut heti kera appelsiinikermavaahdon.

Vinkki: Kermavaahdon sijaan voit nauttia letut esimerkiksi appelsiinisorbetin kera.

 

Maistuiko appelsiiniletut? Kokeile seuraavaksi nämä 3 ihanaa iltapalareseptiä.

Scroll to Top