Resepti: Kurpitsarisotto

Halloweenin lähestyessä on aika virittäytyä tunnelmaan ja nauttia sesongin parhaimmistoa. Kurpitsarisotto on ihanan pehmeä ja täyteläinen syysiltojen ruoka.

Ohje:

  • 1 kurpitsa⁣⁣
  • 2 salottisipulia⁣⁣
  • muutama valkosipulinkynsi⁣⁣
  • loraus oliiviöljyä⁣⁣
  • ruokalusikallinen voita⁣⁣
  • 3 dl risottoriisiä⁣⁣
  • 5-6 dl kasvislientä⁣⁣
  • kourallinen parmesanraastetta⁣⁣

Valmistele kurpitsa kuorimalla, poistamalla siemenet ja pilkkomalla pieniksi paloiksi. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. ⁣⁣
⁣⁣
Kuullota sipulia oliiviöljyssä ja voissa korkeareunaisella pannulla tai kattilassa. Lisää hetken päästä hienonnettu valkosipuli. Vältä sipuleiden ruskistamista - se tapahtuu vahingossa nopeasti! Lisää mukaan kurpitsakuutiot ja kypsennä miedolla lämmöllä pehmeäksi välillä sekoittaen. Soseuta pehmenneet kurpitsat esimerkiksi haarukalla. ⁣⁣
⁣⁣
Lisää riisit ja kaada osa kasvisliemestä mukaan niin, että se peittää riisin. Anna kasvisliemen imeytyä riisiin. Lisää samaan tapaan lientä pienissä erissä kunnes riisi on kypsää. Riisin tulisi olla pehmeää, mutta pureskeltavaa. Tämä vie noin 15-20 minuuttia.⁣⁣
⁣⁣
Sekoita lopuksi mukaan raastettu parmesanjuusto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nauti!

 

Kokeile seuraavaksi rauhoittavaa kurkumalattea täältä ja mausteista lohikeittoa täältä.

Scroll to Top