Resepti: mausteinen lohikeitto

Tervetuloa syyskuu! Ihastu lempeään, hieman tuliseen ja samalla raikkaaseen lohikeittoon. Voit säätää keiton mausteisuutta juuri oman makusi mukaisesti. Mausteinen lohikeitto on täydellinen viileiden syysiltojen lämmittäjä.

OHJE

  • 1 purjo
  • loraus oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-3 chilipalkoa maun mukaan
  • pala inkivääriä
  • 5 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1,2 litraa kalalientä
  • 300 g lohta
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 lime

Leikkaa purjosta vaaleampi sipuliosa erilleen ja viipaloi se. Säästä purjon lehtiosa keiton viimeistelyvaiheeseen. Hienonna valkosipulinkynnet. Lisää kattilan pohjalle iso loraus oliiviöljyä. Kuullota purjosipuleita hetki ja lisää hienonnettu valkosipuli. Halkaise chilipalko, poista siemenet ja lisää hienonnettuna kattilaan. Yksi chili tuo vain lempeän tulisen vivahteen keittoon, lisää useampi mikäli kaipaat enemmän potkua!

Kuori pala inkivääriä ja raasta kattilaan. Anna keiton hautua pienellä lämmöllä sillä aikaa kun kuorit ja pilkot perunat ja porkkanat. Pyörittele porkkanat ja perunat mukaan jo kattilassa olevaan seokseen. Lisää vesi ja kalaliemikuutio tai valmis kalaliemi. Anna keiton kiehua rauhassa niin, että perunat ja porkkanat kypsyvät. Nostele pintaan kertyvä vaahto pois.

Pilko lohi kuutioiksi ja lisää keittoon kypsymään. Kaada mukaan kerma. Pese lime huolellisesti, raasta hieman kuorta joukkoon ja purista mehu. Suikaloi purjon lehtiosa keittoon. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa. Nauti!

 

Kurkkaa seuraavaksi resepti ihaniin appelsiinilettuihin täältä ja resepti tomaattiseen rapurisottoon täältä.

Scroll to Top