« Fressi.fi
« Fressi.fi Fressiolo Blogi
  • Etusivu
  • Voima
  • Kestävyys
  • Ravinto
  • Aloittelijalle
  • Inspiraatio
  • Hyvinvointi
  • Lapsiperhe
  • Treeniohjelmat
  • Liity FressiOlo -blogin postituslistalle
  • Etusivu
  • Voima
  • Kestävyys
  • Ravinto
  • Aloittelijalle
  • Inspiraatio
  • Hyvinvointi
  • Lapsiperhe
  • Treeniohjelmat
  • Liity FressiOlo -blogin postituslistalle

Resepti: Pehmeä punajuuririsotto

Home » Resepti: Pehmeä punajuuririsotto

 Resepti: Pehmeä punajuuririsotto

Resepti: Pehmeä punajuuririsotto

By Fressi-blogitiimi
 Posted 24.1.2023
 In Ravinto
Resepti: Pehmeä punajuuririsotto2023-01-242023-01-24/wp-content/uploads/sites/33/2018/02/fressiolo_logo_png.pngFressi Olo/wp-content/uploads/sites/33/2023/01/865f3695-c388-4ca1-a277-4a1698b8e701-scaled.jpeg200px200px
mm
Fressi-blogitiimi
Fressi Olo -blogin hulvaton sisällöntuotantotiimi, joka koostuu treenistä, hyvästä olosta ja kirjoittamisesta syttyvistä tyypeistä.


Herkullinen punajuuririsotto on helppo valmistaa vaikka arki-iltana, mutta nostaa fiiliksen arjen yläpuolelle.

OHJE (kahdelle):

  • 2 pientä tai 1 iso punajuuri
  • ruokalusikallinen voita
  • 2-3 salottisipulia (koosta riippuen)
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 2 dl risottoriisiä
  • loraus valkoviiniä
  • 6-8 dl kasvislientä
  • reilusti raastettua parmesaania


Kuori ja pilko punajuuri ja keitä pehmeäksi. Soseuta kypsät punajuurilohkot ja loraus keitinvettä blenderissä tai sauvasekoittimella.

Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Lisää korkeareunaiselle pannulle tai kattilaan voita ja kuullota salottisipuleita. Lisää pian joukkoon valkosipulit. Kuullota hetki, mutta vältä ruskistamasta. Valmistele samalla kasvisliemi kiehauttamalla vesi ja kasvisliemikuutio.

Lisää riisit sipuleiden joukkoon ja kuullota hetki. Lorauta pannulle valkoviiniä ja anna sen imeytyä riisiin. Sekoita mukaan punajuurisose. Kaada osa kasvisliemestä mukaan niin, että se peittää riisin. Anna kasvisliemen imeytyä riisiin. Lisää samalla tavalla lientä pienissä erissä ja sekoittele kunnes riisi on valmista. Riisin tulisi olla pehmeää, mutta pureskeltavaa. Tämä vie noin 20 minuuttia.

Sekoita mukaan raastettu parmesanjuusto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nostele risotto lautasille ja koristele vielä parmesanraasteella. Risotto kannattaa nauttia heti. Bon appétit!

 

Innostuitko risotoista? Kokeile seuraavaksi herkullinen sitruunarisotto täältä.

resepti, reseptit, ruoka

Suositellut artikkelit
  • Resepti: Herkullinen sitruunarisotto
    Fressi-blogitiimiResepti: Herkullinen sitruunarisotto
  • Anna mielellesi joululahjaksi ruokalepo
    Marianna HölttäAnna mielellesi joululahjaksi ruokalepo
  • Mitä tarkoittaa suhteellinen energiavaje? Osa 2
    Marianna HölttäMitä tarkoittaa suhteellinen energiavaje? Osa 2
  • Resepti: Inkivääri-palsternakkakeitto
    Fressi-blogitiimiResepti: Inkivääri-palsternakkakeitto

Kommentoi
Peruuta vastaus

Luetuimmat artikkelit

  • Harjoittele näillä vinkeillä aamuvirkuksi Harjoittele näillä vinkeillä aamuvirkuksi
  • Voimaharjoitus hiihtäjälle luistelutekniikoiden parantamiseksi
  • Treeniohjelmatiistai, osa 3: Lapatuki
  • venyttelyohjeet Venyttelyohjeet – esittelyssä neljä tapaa venytellä
  • Jalkaprässin ABC

Suositeltu artikkeli

  • Harjoittele näillä vinkeillä aamuvirkuksi Harjoittele näillä vinkeillä aamuvirkuksi

« Fressi.fi Fressi