Resepti: raikas appelsiinirisotto

Raikas appelsiinirisotto sopii erinomaisesti esimerkiksi vapun juhlapöytään. Risotot ovat yllättävän helppoja valmistaa - rohkeasti vain kokeilemaan!

Ohje (kahdelle):

  • 1 appelsiini
  • ruokalusikallinen voita
  • 2-3 salottisipulia (koosta riippuen)
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 2 dl risottoriisiä
  • loraus valkoviiniä
  • 6-8 dl kasvislientä
  • reilusti raastettua parmesaania


Huuhtele appelsiini huolellisesti ja raasta appelsiinin kuori talteen. Halutessasi voit tässä vaiheessa jättää appelsiiniin kuorta sellaiseen kohtaan, josta leikkaat lohkot koristeeksi valmiin risoton päälle. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Lisää korkeareunaiselle pannulle tai kattilaan voita ja kuullota salottisipuleita. Lisää pian joukkoon valkosipulit. Kuullota hetki, mutta vältä ruskistamasta. Valmistele samalla kasvisliemi kiehauttamalla vesi ja kasvisliemikuutio.

Lisää riisit sipuleiden joukkoon ja kuullota hetki. Lorauta pannulle valkoviiniä ja anna sen imeytyä riisiin. Kaada osa kasvisliemestä mukaan niin, että se peittää riisin. Anna kasvisliemen imeytyä riisiin. Lisää samalla tavalla lientä pienissä erissä ja sekoittele kunnes riisi on valmista. Riisin tulisi olla pehmeää, mutta pureskeltavaa. Tämä vie noin 20 minuuttia.

Sekoita joukkoon appelsiinin kuoriraaste ja purista lisäksi puolikkaan appelsiinin mehu. Lisää lopuksi raastettu parmesanjuusto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nostele risotto lautasille ja koristele vielä parmesanraasteella ja appelsiiniviipaleella. Risotto kannattaa nauttia heti. Bon appétit!

Pohdinnassa vielä jälkiruoka vappupöytään? Kurkkaa seuraavaksi keväisen raikas resepti appelsiini-mangojuustokakkuun täältä.

 

Scroll to Top