« Fressi.fi
« Fressi.fi Fressiolo Blogi
  • Etusivu
  • Voima
  • Kestävyys
  • Ravinto
  • Aloittelijalle
  • Inspiraatio
  • Hyvinvointi
  • Lapsiperhe
  • Treeniohjelmat
  • Liity FressiOlo -blogin postituslistalle
  • Etusivu
  • Voima
  • Kestävyys
  • Ravinto
  • Aloittelijalle
  • Inspiraatio
  • Hyvinvointi
  • Lapsiperhe
  • Treeniohjelmat
  • Liity FressiOlo -blogin postituslistalle

Resepti: raikas appelsiinirisotto

Home » Resepti: raikas appelsiinirisotto

 Resepti: raikas appelsiinirisotto

Resepti: raikas appelsiinirisotto

By Fressi-blogitiimi
 Posted 13.4.2023
 In Ravinto
Resepti: raikas appelsiinirisotto2023-04-132023-04-13/wp-content/uploads/sites/33/2018/02/fressiolo_logo_png.pngFressi Olo/wp-content/uploads/sites/33/2023/04/microsoftteams-image-18.jpg200px200px
mm
Fressi-blogitiimi
Fressi Olo -blogin hulvaton sisällöntuotantotiimi, joka koostuu treenistä, hyvästä olosta ja kirjoittamisesta syttyvistä tyypeistä.


Raikas appelsiinirisotto sopii erinomaisesti esimerkiksi vapun juhlapöytään. Risotot ovat yllättävän helppoja valmistaa – rohkeasti vain kokeilemaan!

Ohje (kahdelle):

  • 1 appelsiini
  • ruokalusikallinen voita
  • 2-3 salottisipulia (koosta riippuen)
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • 2 dl risottoriisiä
  • loraus valkoviiniä
  • 6-8 dl kasvislientä
  • reilusti raastettua parmesaania


Huuhtele appelsiini huolellisesti ja raasta appelsiinin kuori talteen. Halutessasi voit tässä vaiheessa jättää appelsiiniin kuorta sellaiseen kohtaan, josta leikkaat lohkot koristeeksi valmiin risoton päälle. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Lisää korkeareunaiselle pannulle tai kattilaan voita ja kuullota salottisipuleita. Lisää pian joukkoon valkosipulit. Kuullota hetki, mutta vältä ruskistamasta. Valmistele samalla kasvisliemi kiehauttamalla vesi ja kasvisliemikuutio.

Lisää riisit sipuleiden joukkoon ja kuullota hetki. Lorauta pannulle valkoviiniä ja anna sen imeytyä riisiin. Kaada osa kasvisliemestä mukaan niin, että se peittää riisin. Anna kasvisliemen imeytyä riisiin. Lisää samalla tavalla lientä pienissä erissä ja sekoittele kunnes riisi on valmista. Riisin tulisi olla pehmeää, mutta pureskeltavaa. Tämä vie noin 20 minuuttia.

Sekoita joukkoon appelsiinin kuoriraaste ja purista lisäksi puolikkaan appelsiinin mehu. Lisää lopuksi raastettu parmesanjuusto. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Nostele risotto lautasille ja koristele vielä parmesanraasteella ja appelsiiniviipaleella. Risotto kannattaa nauttia heti. Bon appétit!

Pohdinnassa vielä jälkiruoka vappupöytään? Kurkkaa seuraavaksi keväisen raikas resepti appelsiini-mangojuustokakkuun täältä.

 

resepti, reseptit

Suositellut artikkelit
  • Resepti: aurinkoinen appelsiini-mangojuustokakku
    Fressi-blogitiimiResepti: aurinkoinen appelsiini-mangojuustokakku
  • Resepti: Halloumi-broccolinisalaatti
    Fressi-blogitiimiResepti: Halloumi-broccolinisalaatti
  • Resepti: Pehmeä punajuuririsotto
    Fressi-blogitiimiResepti: Pehmeä punajuuririsotto
  • Resepti: Herkullinen sitruunarisotto
    Fressi-blogitiimiResepti: Herkullinen sitruunarisotto

Kommentoi
Peruuta vastaus

Luetuimmat artikkelit

  • Jalkaprässin ABC
  • Pakaratreeni Tarvitset ainakin nämä liikkeet pakaratreeniisi
  • Treeniohjelmatiistai, osa 3: Lapatuki
  • Nivelrikkoiselle sopiva treeniohjelma Nivelrikkoiselle sopiva treeniohjelma
  • Aloittelijan treeniohjelma

Suositeltu artikkeli

  • Jalkaprässin ABC

« Fressi.fi Fressi