« Fressi.fi
« Fressi.fi Fressiolo Blogi
  • Etusivu
  • Voima
  • Kestävyys
  • Ravinto
  • Aloittelijalle
  • Inspiraatio
  • Hyvinvointi
  • Lapsiperhe
  • Treeniohjelmat
  • Liity FressiOlo -blogin postituslistalle
  • Etusivu
  • Voima
  • Kestävyys
  • Ravinto
  • Aloittelijalle
  • Inspiraatio
  • Hyvinvointi
  • Lapsiperhe
  • Treeniohjelmat
  • Liity FressiOlo -blogin postituslistalle

Resepti: Tomaattinen rapurisotto

Home » Resepti: Tomaattinen rapurisotto

 Resepti: Tomaattinen rapurisotto

Resepti: Tomaattinen rapurisotto

By Fressi-blogitiimi
 Posted 12.7.2022
 In Ravinto
Resepti: Tomaattinen rapurisotto2022-07-122023-01-17/wp-content/uploads/sites/33/2018/02/fressiolo_logo_png.pngFressi Olo/wp-content/uploads/sites/33/2022/06/shutterstock_2123639900-1-scaled.jpg200px200px
mm
Fressi-blogitiimi
Fressi Olo -blogin hulvaton sisällöntuotantotiimi, joka koostuu treenistä, hyvästä olosta ja kirjoittamisesta syttyvistä tyypeistä.


Tomaattinen rapurisotto sopii helppoutensa vuoksi arkiruoaksi, mutta toimii myös esimerkiksi alkupalana illalliskutsuilla.

 

Tomaattinen rapurisotto (kahdelle):

  • noin 200 g isoja katkarapuja
  • 1-2 salottisipulia (koosta riippuen)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • nokare voita
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 6 dl kalalientä
  • runsaasti parmesania

Käyttäessäsi pakasterapuja, ota ne ajoissa sulamaan. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita voissa ja lisää hetken päästä valkosipulit. Paista ravut molemmilta puolilta sipulien kanssa ja nosta sitten ravut hetkeksi sivuun. Lisää pannulle tomaattipyree ja pyörittele massaksi sipulien kanssa. 

Lisää pannulle risottoriisi ja kuullota sipulitomaattiseoksessa. Kaada osa kalaliemestä mukaan niin, että se peittää riisin. Anna kalaliemen imeytyä riisiin. Lisää samalla tavalla lientä pienissä erissä ja sekoittele kunnes riisi on valmista. Riisin tulisi olla pehmeää, mutta pureskeltavaa. Tämä vie noin 15-20 minuuttia.

Sekoita risottoon aiemmin paistetut ravut ja raasta mukaan reippaasti parmesania. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa ja pippuria. Bon appétit!

 

Kokeile seuraavaksi resepti herkullisiin appelsiinilettuihi täältä ja 3 ihanaa iltapalareseptiä täältä.

resepti, ruoka

Suositellut artikkelit
  • Resepti: Pehmeä punajuuririsotto
    Fressi-blogitiimiResepti: Pehmeä punajuuririsotto
  • Resepti: Herkullinen sitruunarisotto
    Fressi-blogitiimiResepti: Herkullinen sitruunarisotto
  • Anna mielellesi joululahjaksi ruokalepo
    Marianna HölttäAnna mielellesi joululahjaksi ruokalepo
  • Mitä tarkoittaa suhteellinen energiavaje? Osa 2
    Marianna HölttäMitä tarkoittaa suhteellinen energiavaje? Osa 2

Kommentoi
Peruuta vastaus

Luetuimmat artikkelit

  • Halloumi-broccolinisalaatti Resepti: Halloumi-broccolinisalaatti
  • Jalkaprässin ABC
  • Treeniohjelmatiistai, osa 3: Lapatuki
  • Neurosonic auttaa parantamaan unta, vireystasoa ja mielialaa
  • Voimaharjoitus hiihtäjälle luistelutekniikoiden parantamiseksi

Suositeltu artikkeli

  • Halloumi-broccolinisalaatti Resepti: Halloumi-broccolinisalaatti

« Fressi.fi Fressi